BLOG

Snažíme se neustále posouvat dál. Po úspěšné řadě MARK 1 jsme se snažili vyslyšet jak zpětnou vazbu od zákazníků, tak jsme hledali i cesty, jak naše svíčky vylepšit a nabídnout tak ještě lepší produkt. Verze MARK 2 se snaží kombinovat to nejlepší z předchozí řady, ale také být zajímavější a atraktivnější.

Může to vypadat jako hračka. Koupíte si vosk, nějakou vonnou esence, barvivo, knot, sklenici a pustíte se do výroby. Vosk se rozpustí, smíchá s barvivem a vůní, naplní se sklenice, vosk zatuhne a je hotová svíčka. Samotný postup je ale trošku složitější a někdy je to úplná alchymie, abychom byli s výsledkem opravdu spokojení. Pojďme si tedy říct,...

Bylo by liché si myslet, že vše půjde jenom hladce a bez problémů. A bylo by neupřímné si nepřiznat, že se to týká i našich svíček. Protože jednou z priorit J&P CANDLES je transparentnost, pojďme si říct něco o nepovedených krocích a výsledcích.

Každý z nás už zažil to, když si pořídil příjemně voňavou svíčku a ta špatně hořela, vytvářela tzv. tunel, zbylo nám mnoho vosku nebo se knot topil a nehořel. Ne vždy musí být závada na straně výrobce a často nepoužíváme svíčku správně. Není to žádná věda, stačí dodržet pár pravidel.

Jmenuji se Jaroslav Pšeničný a stojím za celým projektem J&P CANDLES. Jako správný požitkář mám rád skvělou atmosféru, kterou jsem si roky vytvářel i pomocí různých vonných svíček. Protože ale jejich kvalita byla různorodá, původ nejasný a nebyl jsem spokojen s tím, co český trh nabízel, rozhodl jsem se v roce 2020 k realizaci svíček vlastní výroby...